Het Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek bestaat uit het Groot Sport Medisch Onderzoek, met aanvullend een ademgasanalyse, lactaatmetingen en zuurstofsaturatiemetingen.

Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek (USMO)

Sport je vaak en wil jij je prestaties verbeteren? Wil je weten of je gezond genoeg bent om zoveel te sporten? Dan kun je bij Anna TopSupport terecht voor een Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek (USMO). Het Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek bestaat uit het Groot Sport Medisch Onderzoek, met aanvullend een ademgasanalyse, lactaatmetingen en zuurstofsaturatiemetingen.

Verzuringspunt sporters meten

Met deze extra onderzoeken kunnen wij meten tot welk moment je kunt sporten zonder te verzuren (het omslagpunt of anaerobe drempel). Ook meten we zo hoeveel zuurstof je per minuut maximaal op kunt nemen (VO2max). We kunnen je door dit onderzoek ook advies geven over het indelen van je trainingen (de trainingszones). Vooral wielrenners, hardlopers en triatleten hebben veel aan deze informatie. Maar ook andere sporters kiezen voor dit onderzoek.

We kunnen zo onderzoeken waarom je conditie achteruit gaat

Bijvoorbeeld als je merkt dat je sneller minder adem hebt (klachten bij inspanning). Als je hier last van hebt, overleg dan altijd ook met je huisarts.

Wat houdt een Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek (USMO) in?

Een Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek bestaat uit meerdere onderzoeken:

  • Een sportmedische vragenlijst
  • Het bepalen van de lichaamssamenstelling (lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en buikomvang)
  • Een bloeddrukmeting
  • Een ogentest
  • Een algemeen intern onderzoek
  • Een algemeen orthopedisch onderzoek met aanvullend een orthopedisch onderzoek die gericht is op de sport die je beoefent en/of op jouw klachten
  • Een longfunctieonderzoek
  • Een hartfilmpje (rust-ECG)
  • Een bloedonderzoek (cholesterol, bloedsuiker, lever- en nierfunctie, ontstekingswaarden, hemoglobinegehalte, de hoeveelheid rode en witte bloedcellen in jouw bloed)
  • Een maximale inspanningstest op de fiets* met continue ECG-registratie en bloeddrukcontrole, ademgasanalyse, lactaatmetingen en zuurstofsaturatiemetingen
  • Het bepalen van de maximale hartfrequentie, het omslagpunt, de VO2max, de trainingszones en het belastbaarheidsprofiel

* Een inspanningstest op de loopband kan ook. Bij een inspanningstest op de loopband kan geen lactaat- en bloeddrukmeting uitgevoerd worden. Een ECG bij een inspanningstest op de loopband is minder goed uit te lezen dan bij een test op de fiets. Heb je dus vooral een gezondheidsvraag? Dan adviseren wij een fietstest te doen. Wil je de trainingszones voor het hardlopen bepalen? Dan kan de test het beste op de loopband uitgevoerd worden. Je kunt altijd met de assistente van Anna TopSupport bespreken welke test het bij jou past. De sportarts en inspanningsfysioloog beslissen of het uitvoeren van een test op de loopband voor jou veilig en verstandig is.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op. Of vul het online intakeformulier in.

Vergoedingen en tarieven

Tarieven keuringen en onderzoeken